top of page
Search

O DVIGU CEN

Hejla, obveščam vse stranke in bodoče stranke, da sem s 4.4. 2023 dvignila cene veliki večini "starih" izdelkov. Razlogov za to je več, sem pa s tem odlašala tako dolgo kot sem le lahko, ker se zavedam, da je kriza in da so cene vsega preprosto absurdne, ampak tako, kot se to pozna vam, se tudi meni, v privatnem življenju in za jellek.


Cene materialov so se zelo zvišale in se še vedno višajo, to zajema tako materiale za izdelavo izdelkov, kot tudi vso embalažo. Ponekod je materialu hkrati tudi padla kvaliteta, zato sem morala poiskati nekaj drugega, kar spet pomeni preizkušanje različnih stvari in se potem odločiti za nekaj, včasih pomeni to tudi dobesedno metanje denarja stran. V raznih skupinah za spjevce sem videla, da še zdaleč nisem edina.

To je moja edina služba, v službi sem 24/7 in od novembra tudi polni s.p., kar pomeni, da mesečno plačujem fiksne prispevke, ki so zelo visoki, mesečno plačujem tudi davke, spletno stran, poslovni bančni račun, PayPal mi trga od vsakega plačila in še in še, seveda pa ne smemo pozabiti tudi na zavarovanje in vse ostale osebne stroške.

Veliko ljudi se ne zaveda, koliko stroškov je dejansko za enim samim izdelkom, ki ga plačajo in koliko od tega ustvarjalcu dejansko sploh ostane. Seveda pa moramo pri tem razlikovati ustvarjalce od tistih, ki nek gotov izdelek kupijo za drobiž in ga samo preprodajo.

Torej zakaj to vse skupaj sploh pišem - ker sem velik zagovornik transparentnosti podjetja, kar je zelo redko v današnjem času in želim povdariti točno zakaj bo do višanja cen prišlo in kaj se v ozadju dogaja, ter s čim se spopadam vsak dan. Imam toliko višje stroške in si na tak način ne morem več privoščiti poslovati, hkrati pa tudi premalo cenim svoje delo. Ko postavljam ceno izdelku ponavadi zanemarim kar nekaj svojega dela in tega si več ne morem privoščiti. Cena je še vedno sestavljena na princip: material + moje delo + stroški, vendar sem jih morala prilagoditi glede na trenutno situacijo.

To podjetje sem začela iz nič in sem zelo ponosna na to kje sem, ampak situacija je trenutno neugodna za mala podjetja in nasploh za ustvarjalce, veliko jih je tudi obupalo. Jaz se ne dam in veliko planov je še v teku, ampak najprej sem morala narediti ta nujen korak in postaviti cene v skladu z vsemi podražitvami in tudi, da sem kar se da pravilno ovrednotila svoje delo. Zvišanje cene nekemu izdelku bo mogoče za vas pomenilo eno ali dve kavici manj, meni pa bo to občutno spremenilo prihodek in mi omogočilo, da lažje zadiham in da še naprej delam to kar imam tako rada - ustvarjam za vas.

Hvala za razumevanje in hvala za so podporo, neizmerno sem hvaležna za svoje stranke in da imam toliko rednih strank, ki se rade vračate in mi vedno znova vlivate samozavest, da sem na pravi poti, čeprav se še učim in izboljšujem. <3


Če te zanima še več o cenah in kaj vse se skrivaj zadaj, sem že kar nekaj časa nazaj spisala eno instagram objavo - preberi tukaj: https://www.instagram.com/p/CTfSTO4om82/


Z ljubeznijo,

Metka

13 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page