top of page

Ročno izdelano z ljubeznijo

Naši kosi so dizajnirani v Mariboru, v Sloveniji. 

 

Vsak kos iz polimerne gline je ročno izdelan: oblikovan, zmešan, izrezan, pečen, brušen, očiščen, poliran, sestavljen in ročno zapakiran, z ljubeznijo.

Polimerna glina je zelo lahek material, kar pomeni, da uhani ne vlečejo ušesa navzdol in ni čutiti pritiska, ki se lahko včasih pojavi pri uhanih. So zelo udobni in zlahka pozabite, da jih nosite.

Polimerna glina vsebuje PVC - plastiko, zato se porabi vsak košček materiala, da se prepreči ustvarjanje dodatnih plastičnih odpadkov. Uhani JELLEK so narejeni za nošenje leta in leta, zato, če jih nenadoma nehate nositi, upamo, da jih boste ponovno podarili ali vrnili (da jih bomo lahko naredili v nekaj drugega), namesto da bi jih zavrgli.

 

Postopek poteka nekako tako. Najprej zmešamo različne odtenke polimerne gline, da ustvarimo želeno barvo. Po tem se glina oblikuje (oblike, vzorci, teksture, ...) in peče v pečici. Nato se izvrtajo luknje, kjer je to potrebno. Sledi brušenje vsakega kosa, dokler niso lepi in gladki. Vsak kos očistimo z acetonom, nekatere kose pa nato premažemo s posebnim lakom. Potem sledi sestavljanje z raznimi drugimi komponentami. 

 

Pri nakitu s perlicami, se najprej kupi visokokvalitetne perlice, nato pa sami naredimo vse prstančke, zapestnice, verižice, itd. Ko izdelujemo "cocoon" kristalne obeske za verižice, kristale v kupljeno žico ovijemo sami.

Za zlate in srebrne dele se uporabljajo pozlačene / posrebrene jeklene in medeninaste komponente. Večinoma uporabljamo hipoalergene delčke, vendar morate vedno prebrati opis izdelka, da se izognete nakupu nečesa, na kar so vaša ušesa občutljiva. V ponudbo smo dodali tudi 925 srebro in pa trdo pozlato. 


Posamezne kovinske delčke nakita, ki jih sami ne izdelamo, dobimo od malih podjetij po vsem svetu. Kose sami dizajniramo, potem pa iščemo tako dolgo, dokler želenega ne najdemo oz. nekdo to naredi za nas, da lahko potem sami sestavimo želene kose. Tudi to zahteva ogromno potrpljenja, vztrajnosti in ročnih spretnosti. Primer: pri izdelavi verižic, naročimo verige na metre, potem pa verižice sestavljamo sami. Nikoli ne kupujemo že narejenega nakita in ga prodamo, kot svojega, zmeraj je nekaj za dodati, sestaviti, narediti z lastnimi rokami.

Raje imamo kakovost, kot količino, zato izdelujemo omejene kose, ki jih lahko ponovimo ali pa tudi ne.

Uporablja se tudi okolju prijazna embalaža: kartonska škatla, organska vrečka, razrezan papir in ponovno uporabljen "bubble-wrap", ki ga dobimo v paketih, ki jih prejemam ali od prijateljev, družine, itd. Vsak paket je narejen in sestavljen edinstveno in z veliko ljubezni.

bottom of page